Eldflammans Prima Ballerina

dsc_4690
e. Whispering Oaks Longrunner

u. SELCH Lisabackens Gangster-Glimma

Född: 2015-03-14

HD: A ED: UA

HD index: 108

ED index: 108

Ögon: utan anmärkning. Heriditärt fri från PRA 1 och 2, DNA-testad fri från PRCD-PRA

DNA-testad fri från ichthyosis

Inavelsgrad: 1,6 %

Genomfört BPH


Prima är Glimmas sistfödda dotter och bor med sin storebor Alfred (från Astridkullen) hos Marianne med familj i Norge. Vi är oerhört tacksamma för att vi fått låna in denna pärla till tjej för vidare avel.

Prima fick sin första kull hos oss i början av 2018. Vi hade henne hemma från löp och parning ända till strax efter valpleverans. Jag är så glad att vi fick ha henne hela den perioden och verkligen lära känna henne ordentligt. Hon klev rakt in i våra hjärtan.

Prima är en fysisk hund med rejäl motor. Samtidigt finns ett lugn, en harmoni och en social sida som alltid uppskattar att vara nära och gosa. Jag skulle beskriva Prima som en ganska tuff och tålig tik med alldeles perfekt balans i det sociala. Hon har en barnslig och sprallig sida men tar ändå sina uppgifter på allvar. I arbete är hon ganska självständig och hon anpassar sig till varje ny situation hon möter med ett självklart lugn och en grundmurad trygghet. Hon är ganska nätt i storleken men ändå kraftfull. Jag skulle beskrivs henne som kompakt med en fysik som tar henne långt.

Prima har tre kullsyskon, alla bröder. De jobbar med lydnad, spår, apportering och en är räddningshund i Polen. Kullen är helt fri från HD och ED samt andra sjukdomar.

Såhär beskriver matte Marianne Prima:

Prima er en hund med stort hjerte. Hun er en kosehund som alltid er nær sin eier.Hun er fin  i familien og går godt i lag sammen med andre hunder.

I arbeid er hun med på alt fra sykling, lange fjell og hun bærer kløv med letthet og stor glede. Hun svømmer med god teknikk og apporter i vann.

I apport arbeid og jakt sammenheng er hun litt uprøvd. Hun har Vært på treninger og kurs og viser stor glede ved å apportering og dirigering. Hun er rolig og fin ved skudd.

Prima er lettlært, men hun kan tenke en del selv. Noe som Gjør at jeg må være tydelig I min trening av henne.

Hun elsker å få jobbe selvstendig og hun elsker å få løpe løpe og bare løpe, det er livet.

Ennå føler jeg at hun er uprøvd I konkurranse setting. Hun kommer seg for hver gang.

dsc_4795

Prima kommer att paras på nästa löp, som borde infalla vår/sommar -20.

Om du är intresserad av en arbetande golden till jakt eller tävling är du välkommen att höra av dig på emmaregberg@hotmail.com