Om oss och kenneln

Kenneln startade jag (Emma) 2010 och första kullen, min Astrid Lindgren-kull, föddes under våren 2011. Att vara med när en tik valpar är en mäktig upplevelse och att ta hand om en valpkull är sådär lagom härligt och smutsigt i en salig kombination.

Avel är inte bara det praktiska. Bakom en valpkull ligger många timmars efterforskningar för att finna en kombination att tro på. För tror på mina valpar gör jag.

Mitt mål är att föda upp starka, friska, glada och arbetssamma individer. För mig är det enda alternativet att ägna mig helt och fullt åt jaktvarianten av golden och jag vill att mina hundar ska ha en sund exteriör som lämpar sig för arbete och en motor som inte sätter några begränsningar.

img_2375

Jag älskar jaktgolden för deras egenskaper och sunda utseende. Jag värderar socialitet, trygghet och kontakt högt. Jag vill att våra valpar ska växa upp till att bli någons bästa vän som inte snålar med kärlek till sin omgivning och glädje till sina uppgifter.

Jaktgolden är en frisk ras i mångt och mycket, men tyvärr har även vår ras sina bekymmer. Hälsa är viktigt och arbetet mot en frisk och sund ras är en grundförutsättning i avelsarbetet. Jag gör allt i min makt för att föda upp friska individer. All makt ligger inte hos mig, ibland spelar det genetiska lotteriet in eller ren otur. Hundar kan bli sjuka genom livet, liksom vid människor.

e44

Emma

Intresset för djur har alltid varit högt. Under min uppväxt spenderade jag så mycket tid jag kunde i stallet, på hästryggen eller på gårdarna runtom vårt landställe där jag hjälpte till med det mesta som rörde djur och lantliv.

Intresset för hund och hundsport växte. 2008 köpte jag Glimma från Lisabackens kennel i Hälsingland, och hon visade sig vare en helt fantastisk individ. Vi kom ganska snabbt upp i de högre klasserna. Jag gick de universitetskurser som fanns i ämnet hund och jobbade inom Försvarsmaktens tjänstehundsverksamhet innan jag bestämde mig för att studera till sjukgymnast/fysioterapeut och satsa på hundsport och uppfödning som en fantastiskt rolig, utvecklande och stimulerande bisyssla.

Ett antal år senare ser jag på Eldflammans – mitt hjärtebarn – och är både stolt och lycklig över utfallet.

Jag jobbar i dagsläget som fysioterapeut specialiserad inom kvinnohälsa och brinner för mitt jobb i att lyfta frågor som rör kvinnors välmående, jämställdhet och att vara med och utveckla framtidens vård. Jag arbetar med frågor som rör graviditet/förlossningsvård och kvinnosjukdomar. Inte så långt ifrån att vara hundbarnmorska/kennelmamma egentligen.

Aron

Make, husse och kennelpappa som inte är riktigt lika intresserad av just hundsport men som strör kärlek över alla fyrbenta i vårt hem. Kastar långt och bra på apporteringsträningarna och springer med hundarna när andan faller på. Aron arbetar också som fysioterapeut, men inom ett annat fält. Han är specialiserad på äldre och demensvård. Aron har ett stort intresse för hantverksmässig öl och lägger mycket tid på att utveckla den egna bryggningen.

BEL_7736

Lennon

Under kennelns första fem år födde vi upp valpkullarna ute i Torsvi på familjens landställe. I ett hus som är en bra bit över hundra år och som är en helt fantastisk plats som bär många vackra minnen.

Vi bor sedan början av 2017 i ett hus nära skog och sjö, 15 km söderut från centrala Stockholm, med fantastiska naturomgivningar inpå knuten.

Våra valpar växer upp i hemmiljö och vid flytt är de vana vid vuxna hundar, katt, bil, barn och alla andra intryck som förekommer i ett hem.

img_2657

Emma har:
läst hundens beteendebiologi på Linköpings universitet

läst hund- avel, hälsa, utfodring på SLU i Uppsala.

gått SKK’s uppfödarutbildning

gått diverse olika (och många) kurser för olika framgångsrika hundtränare (ingen nämnd, ingen glömd)

är utbildad tävlingsledare för lydnad.

tävlat lydnadsklass 1- Elit. Tävlat bruksspår och jaktapportering i form av b-prov och working test från nybörjar- till elitklass.

jobbat med tjänstehundar inom Försvarsmakten

fött upp sex kullar i kenneln

arbetat som instruktör och coachat enskilda ekipage i såväl lydnad som jaktapportering

morkbla

© Eldflammans Kennel


sjalvklart-vit-880x290px