Den där om att ha en stor och fin valphage

Den här hagen köpte jag för några år sedan och skrev då nedanstående inlägg. Vi provade faktiskt spån och blev fast! Det är så mycket lättare att städa, att slänga, det håller sig rent och det luktar gott med spån. Att fällar och filtar blir fulla med spån kan vi stå ut med.

 

Precis som många andra uppfödare har jag tidigare använt mig av tidningar, kompostgaller med buntband, vaxduk, mopp och städat mig smått galen under mina valpveckor. Återbruket i Enköping har varit ett alldeles för välbesökt ställe för att dumpa de oansenliga mängder nedkissade och nedbajsade tidningar som ett gäng så söta valpar helt ofattbart kan skapa.

Nu testar vi lite nytt.

Jag har investerat i en ordentlig hage som ser ut såhär:

 

Valphage.jpg

Mycket nöjd!

Den står stadigt och är lätt att bygga som man vill.

Jag köpte till extra sektioner för att få den större. Ni är flera som frågat var jag köpt den. Hagen finns hos LS Produkter. Det som jag skulle ändra på om jag fick är grinden. Den kunde varit öppningsbar bara i övre halvan så kan tiken hoppa in/ ut ur hagen, men valparna stanna kvar (underlättar). Nu är min tanke att sätta ett halvt kompostgaller eller en skiva för så att det blir lagom hopphöjd och rymningssäkert. Detta med att kunna stänga in valparna vissa stunder kan vara väldigt skönt och känns tryggt om man behöver åka iväg en stund eller två.

För att skydda golvet har jag lagt en ganska rejäl våtrumsmatta.

Jag har hört väldigt mycket gott om att använda spån eller liknande istället för tidningar och jag funderar på att ge det ett försök.
Känns som att det kan bli renare!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s