Favorit i repris: Den där om att berätta lite om valparnas personligheter

Danskullen, 2015-04-30

 

_DSC0806Grön/ tiken: Prima Ballerina

Jag måste nog säga att du är rätt vild. Du och Röd har varit bästis och bundis hela tiden och ni är lite av samma typ, men du är nog den i kullen som jag skulle kalla galnast. I början var det väldigt tydligt socialt och det har hängt i. Du är inte valpen som sover i ens knä, men du är valpen som biter i mitt hår och öron och händer och slickar mig över hela ansiktet. När vi umgås med slår din svans extremt snabbt och hårt och du är så oerhört lycklig. Du lämnar sälllan min sida så länge jag engagerar mig i dig, men du är inte där för att gosa utan du vill gärna busa. Du blir ibland sur när dina bröder leker med dig och då säger du det högt och tydligt.

Röd/ hane:

Lilla Röd, du har hängt ihop med Prima hela tiden och ni har en annan spänningsgrad i kroppen än era syskon. Du gillar inte att bli lagd på rygg och om du kampar och vinner vill du gärna gå bort med leksaken. Du var den första och enda valpen som kom på hur man klättrade över det lägre galler vi hade för att Glimma skulle kunna hoppa in/ ut ur hagen. Och sen kom du tramp, tramp, tramp tassandes till oss igen, igen och igen. Du har lite humör, om du inte kommer fram någonstans eller når din leksak så blir du frustrerad och ibland till och med arg. Du får ibland tok-ryck och springer runt runt runt, fort, fort, fort och biter och drar i allt som kommer i din väg.

 

Lila/hane:

Åh lila, du ser ut som Glimma när hon var valp. Behöver jag säga mer?

Du ligger på min arm och tittar mig djupt i ögonen och du är så otroligt trygg för att vara så liten som du ändå är. Du är som ett berg i stormen och du blir aldrig rädd. Vi kan ligga på sängen och leka bara du och jag, och du gråter när du blir lämnad. Jag tror att du kommer att bli en väldigt lojal och fin vän. Du är väldigt mycket som din mamma var, du är okomplicerad och glad och snäll. Du bär saker i din mun, ofta och gärna och du tycker om när vi leker.

_DSC0966

 

Blå/ hane:

Lilla Blå. Du fick en färg från en tidigare favorit. Och du är lite som storasyster Stella också. Du bär saker långt och kommer tillbaka med allt till mig. När du kampar lägger du vikten bakåt och drar hårt. Du blir inte så ofta arg men du skäller väldigt högt ibland när du vill att jag ska släppa ut dig. Du gillar din bror Lila, ni sover och leker ofta tillsammans. Häromdagen gick du till vedboden helt själv, när alla de andra satt på trappan. Du kröp in i mörkret och hämtade en handske. När jag gick och letade efter dig och visslade så kom du springandes och du hade handsken i mun, hela långa vägen fram. När du får en leksak vill du komma tillbaka med den. Du kan redan apportera tennisboll åt mig, och du är stolt och glad när du bär.

_DSC0905

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s