Goldenspecialen 2017

Goldenspecialen innehöll både toppar och dalar. I fredags startade tre Eldflammor i nybörjarklassen. Bäst ut för dagen var Coffee som var snubblande nära ett förstapris på 72 poäng. Tyvärr höll inte riktigt magen på en ruta vilket drog ner poängen.

Igår startade ytterligare ett gäng och gjorde många fina bitar, men mötte också en del svårigheter.

Glimma och jag hade en riktigt fin dag tillsammans och fick ett förstapris i elitklass. Jag känner stor glädje och tacksamhet för att hon vid 9 års ålder fortfarande kan, vill och orkar.

Det blev däremot alldeles för mycket för mig att köra två hundar på samma dag, så Birk och jag fick det inte alls att stämma. Överladdad hund efter många timmars väntan och trött matte var ingen bra kombination. Jag behöver fokusera enbart på honom för att vi ska få till det, det är en läxa jag tar med mig.

Vi har haft riktigt trevliga dagar med kennelgänget!

Bra jobbat allihopa och på't igen bara! Jag är stolt över er alla som tränar, satsar och startar med era hundar. Kom ihåg att det som stimulerar era hundar är vägen till målet och inte målet och resultaten i sig. Det är träningen och det ni gör tillsammans på regelbunden basis som bygger er relation. Ta till er av det som går mindre bra, träna mer och kom igen!

Själv ska jag fokusera mycket på lydnaden ute i jobb med Birk. Jag inser att jag behöver utmana hans fokus mer, att få honom att varva mellan uppgifter där han behöver växla i känsla. I markeringarna vill jag att han ska lägga allt fokus utåt, jag uppskattar att han inte längre ber mig om stöd. Men det har också fått honom att bli alldeles för självständig i dirigeringarna. Jag tar till mig och lägger om träningen lite inför våra kommande starter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s