Info till nya valpintressenter

Jag fick en fråga om hur processen går till hos oss just nu med valpintressenter. Tänkte dela svaret då det är en återkommande fråga.
Såhär gör vi just nu då många hör av sig:
1. Svarar på intresseanmälningar via mail (ni som söker upp mitt telefonnummer och smsar eller ringer kommer inte få svar då jag tydlig angett att det är mail som gäller för den första kontakten) och ger besked huruvida det är aktuellt att stå på valplista hos oss eller inte. Vissa har redan här fått ett ”löfte” om valp (förutsatt att allt går vägen). Det rör sig då om personer vi fått ett mycket bra intryck av, som vi kanske redan känner, som har väldigt mycket erfarenhet, höga ambitioner osv. Vissa kommer jag hänvisa bort direkt och det beror inte på att ni är dåliga köpare men jag kanske bedömer att det finns hem som kommer nyttja hundarna på ett bättre sätt.
2. Inväntar parningar och ber därefter om uppdaterade intresseanmälningar från de som tidigare fått positiva besked, dvs såna som vi i ett första urval kan tänka oss att prata mer med.
3. Sållar och ger besked om vilka som vi skriver upp på den slutliga intresselistan, denna håller vi på en rimlig nivå för en normal kull (vi brukar ha runt tio intressenter på den slutliga listan varav ca hälften på varje kön).
4. Efter valpning tar vi kontakt inom de närmsta två veckorna, ger valpbesked och bokar in besök.
Vi förbehåller oss rätten att handplocka valpköpare, det betyder att vi inte har en kö efter tid utan även går efter erfarenhet och ambitionsnivå. Får vi in en mycket ambitiös och kunnig valpköpare i ett senare skede kan denne ändå komma att prioriteras.
Jag föredrar kontakt via mail just nu då telefonsamtal lätt blir många och långa och det är mer tidskrävande och rörigt för mig att hantera än att ha allt samlat på samma ställe i mailen. När vi kommit lite längre fram i processen kommer jag givetvis vilja prata med er på telefon och även träffa er.
Vi är ingen storkennel som lever på vår hundverksamhet. Därför kommer det kanske skilja sig åt lite om du kontaktar oss eller någon annan uppfödare som enbart sysslar med sina hundar. Vi har en uppfödning vid sidan av våra vanliga jobb och bollar arbeten, familjeliv, relationer och andra intressen. Det finns begränsat med tid och vi vill spendera den klokt – på våra valpar för att kunna ge dem bästa möjliga start i livet och på våra tidigare köpare.

Jag får väldigt många mail av personer som inte alls uppfyller beskrivningen av vilka hem vi söker till våra hundar och det slukar otroligt mycket tid och energi att svara, därför har jag varit tvungen att begränsa och avgränsa mer nu mot tidigare. Låt mig nu inte skrämma iväg er som har ett genuint intresse för att arbeta med er hund, det är er vi faktiskt vill prata mer med!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s