Hejdå små ipor!

I veckan flyttade alla 7 valpar till sina nya hem. Det blev en spridd kull, två valpar reste till Norge, en till Finland och resten är kvar i Sverige. De finns nu i Skåne och hela vägen till Haparanda. Det var lite nervöst där ett tag, med leveranser över gränser i Coronatider. Men det löste sig bra.

Allt har gått bra i de nya hemmen, vi gläds så åt alla uppdateringar om hur de möter världen.

En härlig bild på lilla Marvel, Eldflammans Chinook, från Luleå. (Foto av @boobooandrolex på Instagram)


Aron har skrivit några rader om namnen i kullen, håll till godo:

Chinook

Klassisk amerikansk humle från 1985. Odlas mest i Yakima regionen i Washington state. I öl ger den ofta smak och arom som liknar grapefrukt, citrus och tall.

Galaxy

En Australiensisk humlesort som började säljas 2009. Väldigt populär i modern IPA. I öl ger den kraftig smak och arom som påminner om citrus, persika och passionsfrukt.

Thurbo

Hedemorabryggeriet Oppigårds har under en längre tid varit ett av Sveriges främsta. Thurbo är namnet på en ölserie med starkare öl, bland annat Thurbo double IPA. Namnet Thurbo kommer från en gammal stavning av bryggeriets grannby.

Amazing Haze

Göteborgsbryggeriet Stigbergets producerar fantastiska moderna Ipor. Amazing haze är en disig IPA i New England-stil som får sin karaktär från Mosaichumle.

Hoppy Poppy

Från Californiabryggeriet Figueroa Mountain Brewing Co som grundades 2010. Hoppy Poppy är en IPA med humlesorterna Cascade, Columbus och Centennial.

Karma Citra

Från Great Lakes Brewery, ett av Ontario, Kanada, äldsta hantverksbryggerier. Karma Citra IPA innehåller min absoluta favorithumle, Citra! Ger smak och arom som påminner om citrus, passionsfrukt, tropisk frukt, grapefrukt och lime.

Bitter Valentine

Från bryggeriet Alewerks brewing company i Williamsburg, Virginia, ett ganska tidigt amerikansk hantverksbryggeri. Bitter Valentine är en IPA som är fullproppad med humlesorterna Simcoe, Citra, Zythos, Mosaic & Galaxy.

En reaktion till “Hejdå små ipor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s