Ökl med Birk 

I helgen startade jag och Birk i öppenklassen på Hedemoraprovet. Jag är så nöjd med honom! Vi hade 2 mål: att han skulle vara tyst och att han skulle få pris. Och vi klarade båda!

Det är inte helt lätt när man drar upp hundarna mycket i lydnaden att sen ta ner dem för stadga och det lugn som krävs i jakten. Så jag är väldigt glad att Birk klarade det så bra! Han har så fin vilthantering och är ordentlig och lämnar alla fåglar i fotposition. Jag undrar verkligen: varför tillåter så många slarv med detta? Jag blir förvånad när jag ser duktiga hundar där föraren måste kasta sig fram för att få fåglarna i hand. Jag är petig på den här punkten och är väldigt glad för det, mina hundar släpper inte innan jag säger tack. Jag är medveten om att det kräver en del träning och i prisväg spelar det ingen roll (märkligt nog), men det ser ju så stressigt/ osäkert ut när föraren slänger sig fram för att ”rädda” avlämningarna.

Birk lyssnade fint på mina signaler. Tyvärr fick vi inte in vattendirigeringen den här gången, han var i området två gånger men jag var lite fel med signalerna och min avståndsbedömning. Vi ska träna mer och ta revansch! Denna gången blev det ett 3:e pris men så är det ju om man inte får in alla fåglarna.


Trött kille!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s