Valpplanerna 

Ja, det närmar sig tidpunkt för Stellas löp, om hon följer tidigare intervall. Förra löpet blev fördröjt med några månader, sådant händer ju ibland och det gör det lite extra svårt att veta när vi kan förvänta oss nästa. 

Vi har bytt hane av olika anledningar, en resa till Tyskland för parning är ju ganska omständigt att genomföra och nu hittade vi en annan mycket trevlig kille till Stella på närmare håll, vilket förenklade mycket för oss. Det blir säkert en utlandsresa för oss en annan gång, men inte i år. 

Den uppmärksamma har sett att jag skrivit om detta på valpsidan. Nu ligger där en bild på Stella med sin kärlek, som vi träffade i juni. Jag har valt att hålla lite på vem detta är men för er som är intresserade av valp berättar jag gärna mer. Maila i så fall.

Jag har sett denna hane i jobb och har inget negativt att säga. Han är fartig, har ett stort föremålsintresse, stor kamplust och ett jättefint språk. Inga problem alls att släppa honom med hela vårt gäng. Han är mycket trevlig men inte översocial och han älskar sin husse högt, det såg jag direkt och han prioriterar husse och jobb med husse. Han är tyst, har ett fint grepp och är givetvis helt frisk! Han är normalstor men snabb i kroppen, han har ett läckert rörelsemönster. Kombinationen ger en låg inavelsgrad, vilket jag ser som eftersträvansvärt.

Denna hane har tävlat i lydnad och bruks, inte i apporteringsarbete. Detta är inget bekymmer för mig, jag ser inte meriter som en nödvändighet om jag tror på  kombinationen och gillar det jag ser under träning. Blir man alltför insnöad på meriter så blir det tyvärr inte många hundar att använda i aveln. Jag har poängterat detta många gånger men vill verkligen understryka vikt av bredd i avelsurval. Golden retriever må vara en stor ras men jaktgolden är liten i sammanhanget. 

Nu väntar vi på löp och hoppas att vi får lyckade parningar! Vi längtar så efter Eldflammans 5:e kull!

En reaktion till “Valpplanerna 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s