Prima & Snap

Vi har bestämt oss för att para Prima med Snap, Solsvingens Cosmos.


 


Snap bor i Norge, är 2 år gammal och har 1:a pris i lydnadsklass 1 och 2 samt godkänt kvalificeringsprov i jakt. Han är BPH-beskriven, givetvis friröntgad (HD A, ED ua) och ögonlyst utan anmärkning.

Såhär beskriver hans matte Miriam honom:

Snap har  naturlig veldig god avknapp, men alltid på og gir det han har når han skal. Typen som gjerne tenker før han handler, og da utfører med 100%. Et veldig stabilt og godt hodet. Svær vennlig mot alt av dyr og mennesker.

Han er veldig sosial, svært glad i mennesker og hunder. Aldri opplevd han usikker på noe vis til hverken mennesker eller hunder. Men er han på jobb så er han som regel på jobb, det er ikke sånn at han er oversosial til en hver tid. 

Han har et veldig godt språk som regel med andre hunder. 

Jeg vil si han har en god utholdenhet. På jakt og f.eks trekk foran sykkel presser han seg helt til du sier stopp. ALDRI opplevd at han har sluttet å gi uansett hvor sliten han er der. 

Konsentrasjonen har jeg ingenting å si på. Han er ikke særlig störningskänslig. Han er mer slik at f.eks når han kommer inn på stevneplassen så ser han seg rundt en gang og så er han ferdig. Tror aldri jeg har opplevd at han blir forstyrret av noe på trening, med mindre det har vært slik at vi har kastet baller og leker for å overtrene, men han tar det veldig naturlig og. Fra allerede 9uker var han en hund som valgte plass og trene med meg fremfor det meste annet.

Han har ikke vært mye borti vilt på jakt. Han har aldri nølt på å løfte opp viltet og apportere det, og i munn har han holdt det med et forsiktig men fast grep. 

Snap er også ganske selvstendig. Han jobber like gjerne på egenhånd langt unna meg som han jobber ved meg. Går han løs så har han stor radius og er ikke redd for å komme langt vekk, men til gjengjeld veldig enkel i lydigheten så han er ganske lett å styre. Slik jeg trener hund så skal han jobbe mye selvstendig og komme frem til ting selv, og dette elsker han og ligger helt naturlig for han. 
Prima förväntas löpa under våren -18. Ni kan läsa mer om Prima under fliken planerade kullar. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s