När en dörr stängs, öppnas ibland en annan

Tidigare i år la jag mycket tid på att leta hanhund till Eira och landade till slut i Milo. En hane från danska linjer som jag verkligen föll för. Sen ökade åter smittspridningen och vi fick lägga den här planen åt sidan helt, det är helt enkelt inte läge för resor. Jag trodde inte att det skulle bli några valpar alls här i vår. Det kändes inte aktuellt att leta ny hane till Eira.

Men sen skrev Sonja, Emmis mattte. ”Det blir nog ändå inga tävlingar i vår, så du får ta en kull på henne om du vill.”

Om jag blev glad? Ja, jätteglad! ”Emmi” Eldflammans Fredrika Bremer, är från Primas första kull efter Indragårdens Kvick och jag gillar verkligen hela kullen. De är dessutom väldigt friska och alla är friröntgade. Så när chansen nu kom var det bara att börja prata med hanhundsägare.

Valet har landat på ”Immer” Vassruggens Tönder af Niko. En hane efter linjer jag känner väl och med det där danska blodet från sin pappa som jag ju önskade.

Emmi blir 3 år i januari. Hon är en nätt tik på 21 kg, har genomfört BPH, har 1:a pris i WT Nkl, har 1:a pris i lydnadsklass 1,2 och 3 samt är uppflyttad till lägre klass spår. Hon är ögonlyst utan anmärkning, röntgad HD A och Ed ua. Hon är gentestad fri på PRA 1 och 2, Prcd-PRA, ischtyos.

Såhär beskriver matte Sonja Emmi:

Emmi är en liten fröken med fart och fläkt och mycket spring i benen. Tävlat i WT, Bruks Spår och Lydnad med mycket bra resultat. Vårat mål var att ta lydnadschampionat i år men tyvärr kom Corona och alla tävlingar blev inställda, men hoppas på ett bättre -21 då tar vi det. Om Emmi får bestämma så är kamp och lek med boll den bästa belöningen i träning. Hon är tyst och fokuserad i arbete med mycket glädje. Skäller nästan aldrig, en fördel för många men en nackdel för oss som behöver skallet i bruks. Älskar allt och alla (kanske för mycket ibland ). Lugn och avslappnad inne. En riktig knähund. Ligger gärna framför tv och tittar på djurprogram. Helt enkelt en underbar, duktig och charmig tjej.

Immer är en rätt så ung hane, än så länge ganska oprövad. Jag litar på det jag vet om linjerna och vad jag hör om honom från flera håll och ser fram emot att följa honom i framtiden.

Han är snabb och lätt, väger 23 kg.

Såhär beskriver matte Britt-Marie Immer:

Immer är mitt framtidshopp inom jakten. Han är en trevlig, livlig ung kille med stor arbetslust. Han starka sida är närsöket där han ligger i och jobbar på ett litet område utan att ta till benen. Han använder sin näsa väl och är en god markör då han är mycket fokuserad. Han apporterar vilt med ett fast, mjukt grepp och har fina avlämningar. Rör sig bra i olika miljöer både på land och vatten. Han har en positiv attityd till alla han möter. Kela i soffan och vara nära gillar han. Har en bra avknapp. Immer kommer från en kull där alla är friröntgade. Ögonlyst utan anmärkning, HD A och Ed ua. Dna-testad fri för GR-PRA1 och 2, Prcd-PRA, bärare Ichtyosis.


Emmi förväntas löpa i december, leverans landar alltså till våren.

Vi säljer enbart valp till dig som vill träna för tävling, jaga eller använda din hund i tjänst. Vi förbehåller oss rätten att välja valpköpare utifrån erfarenhet och ambitionsnivå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s