Att svara på frågan: varför föder en upp hundar?

2014-10-28

Ja ni, här tickar dagarna på. Vi, liksom valpintressenterna, räknar ned.

Vi längtar såklart vansinnigt till valptiden. Jag har en väldig tur som arbetar så fritt som jag gör och kan ta den här tiden till detta. Visst behöver även den här flocken och vi tvåbenta pussla lite för att få ihop det, men det är så väldigt värt det.

Ibland frågar personer varför jag gör det här, varför jag föder upp hundar. Och ja, det slår mig, att det har jag faktiskt inte skrivit här. Jag menar, liksom många andra hunduppfödare, har jag skrivit vad målet med min uppfödning är. Jag har nog någonstans skrivit att jag älskar det. Och jag har skrivit hur jag tänker kring egenskaper, träning och tävling, hälsa och ohälsa. Jag har skrivit vad för typ av hundar som jag förmedlar.

Men varför föder jag upp hundar för att sedan sälja dem?

Jag kan komma på oändligt många skäl. Men någonstans bottnar allt i kärlek. Kärlek och ren och sann glädje. Jag menar, vem kan inte må sådär bra när man ser något sånt här:

12-12-03 267

eller det här:

tjockistjej

eller detta:

fin i snö

 

Jag har ynnesten att få leva ett liv med några fyrbenta som varit och är mina bästa vänner. Idag sa en kollega till mig att hennes son drömt om en hund så länge hon kan minnas. När han var två år hade han sin första hundkontakt och det var kärlek vid första ögonkastet. Sedan det var han fast. Det står på önskelistan på varje födelsedag, varje jul. Hon sa att hon önskar att hon en dag ska kunna uppfylla hans önskan.

Och någonstans är det ju faktiskt därför. Just detta. Jag uppfyller människors önskan om en bästa vän. Jag ger dem det finaste de någonsin kunnat köpa för pengar. Jag ger dem ett redskap att utöva ett intresse, ibland gammalt och ibland helt nytt. Jag säkrar deras promenader för, förhoppningsvis, minst tio år framåt. Rena rama hälsoboosten! Jag försöker såklart ge dem det allra bästa också. Så som jag anser att det bästa är. Och ja, där kommer avelsbiten, planeringen och utvärderingen in i bilden. Men det är ju inte det arbetet i sig som gjort att jag valt att föda upp hundar från allra första början. Varför jag valt att föda upp hundar är för att jag älskar dem och för att andra kommer att älska som jag. Och det, ja det är ju inte en dum anledning det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s