En serie om de valpkullar vi haft, del 1

Eftersom jag inte kan importera gamla bloggen hit så koperar jag över sådant som kan vara roligt att gå tillbaka och läsa om. Här kommer första delen av fyra om valpningarna! Denna gång om Astrid Lindgren-kullen.

 

Gangstergänget har anlänt!

2011-04-22

Igår/ inatt kom 7 underbara gangstrar till världen!

Tempen sjönk onsdag kväll och natten till torsdag sov Glimma under sängen hela natten (vet inte hur hon fick plats där med magen). På morgonen var hon lite skakig och ville mest vara i valplådan.

Dagen och timmarna gick och det var en seg väntan. Glimma spenderade den mesta tiden med att vara i valplådan eller korta rastningar på tomten.

När kvällen kom började det kännas som att det hände lite mer, så då ringde jag hit Leena som lovat att hjälpa till vid valpningen. Leena var här ett par timmar men inget hände och vi såg inte skymten av några krystvärkar så vi antog att det fortfarande inte var riktigt dags än. Leena trodde att det antingen skulle hända under natten eller nästa dag. Men tji fick vi, Leena hann inte mer än hem och stänga hönsluckan innan jag fick ringa hit henne igen för då var första valpen på g och den kom snabbt. En hane!

Sen flöt allting på, mellan 30-60 minuter mellan valparna och resultatet blev 5 hanar och 2 tikar. Glimma har varit oerhört lugn och skött allt fantastiskt bra. Valparna ligger på mellan 430 g (minsta tiken) och 562 g (största hanen).

Tyvärr är internet rätt segt här på landet så bilder tar tid att ladda upp, men under dagen hoppas jag kunna få upp några.

P1010234P1010235P1010241P1010249

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s