Elitdebut

Igår debuterade jag och Glimma i elitklass på B-prov! Det var ett roligt prov i Hofors. 

Glimma var lite väl taggad och såhär i efterhand skulle jag nog kört ur henne lite mer innan. Provet inleddes med dubbelmarkering och skott mot dirigeringsområdet, som man tog senare. Dubbeln på land var i ganska dold terräng men dessa spikade hon. Sen var det dags för landdirigering som gick i gungfly med ganska hög vegetation. Jag var lite rädd att hon helt skulle tappa riktningen i detta men hon kom rätt med ganska lite stöttning. På vägen in från denna kastades en enkel på vatten, den var inga konstigheter. Dubbeln på vatten markerade hon bra men av någon anledning vek hon upp på land när hon var väldigt nära den som låg ute på vatten. Jag fick prova att styra ut henne mot den och hon lyssnade jättefint men vek av igen. Sedan var det dags för en ganska lång vattendirigering, ganska nära från den tidigare landdirigeringen. Detta drog henne lite åt fel håll men jag kunde styra henne rätt med små medel. Domaren sa att hon var väldigt lydig med signalerna och det värmer verkligen för detta har vi kämpat med, för några år sedan var hon hemskt envis och tyckte att hon kunde lösa allt själv genom att jaga.
Vi avslutade med ett sök som gick jättefint. Lite övertänd tjej resulterade i ett pip vid vattnet och lite väl mycket kvarhåll vid avlämningarna. Jag vet att dessa bitar helt har med sinnesstämning att göra så jag ska snarare se till att hon ligger på lagom nivå än att gå in och peta i symptomen. 

Vi stannade inte på prisutdelningen men jag skulle tro att vi fick en trea. Domaren tyckte att vi var ett fint par och att jag förde Glimma proffsigt samt att hon var en väldigt härlig och arbetsglad tjej, igår lite het. 

Vi är taggade för nya försök i denna klass, den känns helt rätt för oss!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s